20 lokakuuta 2015

Koukussa kuvankäsittelyyn

Meillä alkoi tällä viikolla koulussa uusi jakso! Luvassa on paljon valokuvausta sekä raw-kuvien käsittelyä!

Mä aloitin viime keväänä raw-kuvauksen, mutta en ole oppinut muokkaamaan ''raakakuvia'' mitenkään erikoisemmin. Toki jpg:n ja raw-kuvan ero on huima ja käsiteltävää on enemmän, mutta mitä rawien käsittelyyn tulee niin mulla on vielä paljon opeteltavaa!

Maanantaina aloitettiin digitaalinen pimiötyönskentely, joka tosiaan tarkoittaa tätä raw- kuvien käsittelyä. Olen oppinut nyt parissa päivässä todella paljon tästä mielenkiintoisesta lajista ja aion oppia paljon lisää! Jouluun mennessä olen toivottavasti jo aika pro, noh ei nyt sentään ;-D

Alla kuva, jonka käsittelin eilen näillä uusilla opituilla kikoilla. Saman kuvan näette myös muokkaamattomana. Ensimmäisen kuvan muutin ainoastaan jpg -formaattiin.

Inspiroivaa loppuviikkoa! Mulla on taas hirveä inspis -fiilis! Tekee koko ajan mieli käsitellä vaan kuvia, hah!

2 kommenttia:

 1. Käsittelettekö te noita photarin curvesilla vai mitä teette?
  Ps. Oon muuten miettinyt kuinka pitkä mahdat olla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan nyt opeteltu muokkaamaan raweja ensin arc:ssä (se taisi olla ohjelman nimi, en ihan tarkkaan muista) ja sen jälkeen kuvata avataan photarissa. opetellaan myös myöhemmin lightroomia :-) ja olen säätänyt värejä toisessa kuvassa levelsillä. käytän levelssiä ehkä eniten, toki säädän sävyjä muutenkin ja curvesia tulee myös joskus käytettyä :)

   pituutta multa löytyy 166cm :-)

   Poista