08 huhtikuuta 2016

Urheilusta


Heippahei!


Ajattelin pitkästä aikaa höpötellä mitä meikäläisen urheilurintamalle kuuluu!

Tosiaan, olen käynyt nyt muutaman kuukauden crossfitissa, ja olen totaalisen koukussa! 

Kaikki alkoi viime lokakuussa, kun serkkuni Anna kyseli, että kiinnostaisiko mua lähteä kokeilemaan crossfittia. En ollut aikaisemmin kuullut edes koko lajista. Anna esitteli mulle lajia ja yllytti lähtemään. Hänen puheiden perusteella ajattelin, että kuulostaapa hullulta, kuka nyt jaksaa treenata noin kovaa päivittäin?

Lokakuussa kuitenkin sitten uskalsin lähteä sitten kokeilemaan. Muistan, että jännitin aika lailla, sillä en tiennyt yhtään mitä odottaa. Testitreenin aikana luulin, että kroppani kestäisi enemmän, mutta huonokunto iski päin kasvoja. Olin reenin jälkeen niin rikki! Kaikki paikatkin oli jumissa muutaman päivän, huhhuh! :-D 

Mutta kiinnostuin tästä lajista todella, ja halusin tietää lisää! Kyseltiin meidän valmentajalta crossfitista, ja hän kertoi meille oleellisimmat asiat, jotka treenaamiseen liittyy. Noh, sitten sitä oltiin niin sanotusti koukussa.

Pari kuukautta meillä kuitenkin meni asioita järjestellessä ja tammikuussa päästiin aloittamaan aloittelijoille suunnattu OnRamp -kurssi.  Kurssin aikana opin hirveesti kaikkea uutta treenaamisesta ja omasta kunnostani sekä huomasin kehityksen. Ensimmäiset treenit tuntuivat todella tuskaisilta ja oksennuskin oli pari kertaa lähellä, mutta pikkuhiljaa kroppani on tottunut tähän treenimuotoon ja olen oppinut missä menee omat rajani, paljonko voin pistää painoa yms.

Parasta mun mielestä tässä lajissa on, että treeni on joka päivä erilainen ja se käsittää koko kropan. Kehityskin on ollut meikäläisellä huimaa! Esimerkiksi ensimmäisiä kertoja kun tein ''toes to baria'' (katso liike täältä) jaksoin nostaa jalat vatsan korkeudelle. Nyt saan ne jo tankoon, hullua :-D Punnertaminen sekä juokseminen ei ole kuuluneet mun lemppareihin, mutta esimerkiksi eilen ylitin ihan totaalisesti itseni! Meillä oli treenissä juoksua (400m & 20 kahvakuula swingiä x 5 viisi kierrosta) ja juoksumatkaa tuli treenin aikana yhteensä 2km, ja mä pystyin juoksemaan sen! En olisi ikinä uskonut, että jaksan, sillä en ole ollut koskaan ''juoksija'' -tyyppiä. Nyt sitä varmaan täytyy lähteä juoksulenkkarikaupoille ;-)

Yksi aivan mahtava juttu tässä lajissa on myös se, että saa ihan hirveesti tsemppiä muilta treenaajilta sekä valmentajilta. Salilla on todella hyvä ilmapiiri, kaikki moikkaa ja juttelee sekä heittää läppää. Tavallisilla kuntosaleilla en ole törmännyt tähän, kaikki ovat siellä omassa kuplassaan, hyvä kun edes moikataan :-D

Tästä teksistä taisi tulla vähän mainospuhe, mutta summa summarun, voin todellakin suositella lämpimästi tätä lajia ihan jokaiselle! Aikaisemmalla urheilutaustalla ei ole väliä, koska kaikki liikkeet skaalataan itselle sopivaksi! :-)

Näihin tunnelmiin, ihanaa viikonloppua! 
Kuva: Anna Savolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti